Adverteren

Amazon adverteren

Amazone is van origine een Amerikaans platform voor het verkopen van leesboeken. Ondertussen is Amazon uitgegroeid tot een van de grootste retail-giganten. Amazon verovert enorm snel marktaandeel en verspreidt zich steeds verder over Europa. Door de naamsbekendheid en het groeipotentieel van het platform kan het vroegtijdig inspelen op deze trend ook voor jouw onderneming enorme kansen bieden. Momenteel is het alleen mogelijk om boeken te verkopen op de Nederlandse versie van Amazon, wel kun je zowat alles verkopen op Amazon Duitsland.

Wat is Amazon advertising precies?

De gemiddelde consument begint haar zoektocht op Amazon met het invullen van een product in de zoekbalk, net als met Google. Hierna toont Amazon de beste resultaten voor de ingevulde zoekterm. Ook net als bij Google vind je organische zoekresultaten en betaalde advertenties. Producten waarmee geadverteerd wordt kun je herkennen aan de sub-title ‘Gesponsord’. Producten waarmee geadverteerd worden krijgen veelal een prominente plaats bij zoekresultaten binnen Amazon. Zie hieronder een voorbeeld.

Waarom adverteren via Amazon?

Zoals al eerder benoemd heeft Amazon een enorm groeipotentieel. Hierdoor gaat de onderneming in de toekomst de concurrentiestrijd aan met andere platformen zoals Bol en Cool Blue, voor zover ze dat nu nog niet doen. Vroeg inspelen op deze ‘trend’ kan dus zeker lonen. Door lage concurrentie is het gemakkelijk om reviews en beoordelingen te ontvangen en deze hebben – mits positief – positieve gevolgen voor de plek waar het product komt te staan.

Een andere reden om vandaag nog te beginnen met het adverteren op Amazon is omdat het platform simpelweg een additionele manier is om meer producten te verkopen. Wellicht bereik je via Amazon consumenten die je anders nooit bereikt zou hebben.

Welke vormen van adverteren biedt Amazon aan?

Amazon biedt twee vormen van adverteren aan verkopers, namelijk Amazon Marketing Services (AMS) en het Amazon Advertising Platform (AAP). Het verschil zit hem voornamelijk op de plaats waar de advertenties vertoond worden. Bij de Amazon Marketing Services is dit namelijk op het platform van Amazon zelf, terwijl dit voor het Amazon Advertising Platform voornamelijk op externe websites/applicaties is. Welke je het beste kunt kiezen ligt geheel aan de doelgroep die je wilt bereiken.

Amazon Advertising uitbesteden

Ben je nieuw met verkopen op Amazon, of is de Return On Investment (ROI) van jouw huidige advertenties nog niet zoals je wilt? Wij van Amazon-marketing adviseren je graag bij het maken van campagnes, ook kunnen wij deze voor jou volledig uit handen nemen. Door de juiste advertentiemogelijkheden te kiezen en deze vervolgens te optimaliseren kunnen wij samen met jou het meeste uit jouw investering halen! Neem vrijblijvend contact op met ons over de mogelijkheden.