Amazon Advertising Platform (AAP)

Amazon biedt twee mogelijkheden om te adverteren, namelijk de Amazon Marketing Services (AMS) en het Amazon Advertising Platform (AAP). De eerste mogelijkheid kun je zien als intern adverteren, terwijl de tweede mogelijkheid het voornamelijk mogelijk maakt om extern te adverteren. Amazon Advertising Platform maakt het mogelijk om extern klanten aan te trekken door te targeten op interesses.

Wat is het Amazon Advertising Platform precies?

Het Amazon Advertising Platform is een platform waar Amazon-ondernemers kopers kunnen bereiken met advertenties van hun producten. Het doel hierachter is om potentiële kopers op externe sites te bereiken en deze naar het product te leiden. Deze advertenties kunnen geplaatst worden op Amazon websites, op externe websites en in mobiele applicaties. Advertenties van Amazon op externe websites zijn te vergelijken met Google advertenties, de Amazon variant kun je herkennen aan het Amazon logo onderaan de advertentie.

Welke type advertenties biedt het platform aan?

Amazon biedt een aantal verschillende type advertenties aan. Na het bepalen van jouw doelgroep kun je de juiste overweging maken van welk type advertentie het effectiefst werkt voor jouw doelgroep. De verschillende advertentiemogelijkheden die het platform aanbiedt zijn als volgt:

  • Desktop and mobile web display ads

De standaard advertentie op Amazon sites en externe sites, verkrijgbaar in vele vormen.

  • Mobile banner ads

De mogelijkheid om publiek aan te trekken via hoge kwaliteit mobiele applicaties.

  • Mobile interstitial ads

De mogelijkheid om een full-screen advertentie te plaatsen op applicaties.

  • Video ads

De mogelijkheid om video advertenties te plaatsen van minimaal 5 seconden.

Wat zijn de kosten van het Amazon Advertising Platform?

Waar de kosten van de Amazon Marketing Services afgerekend worden als Cost Per Click (CPC), worden de kosten van het Amazon Advertising Platform afgerekend als Cost Per Mille (CPM). Bij dit systeem reken je af op het aantal vertoningen, meestal ligt dit aantal op 1000. Het nadeel van dit betaalsysteem is dat je nooit zeker weet of bij deze vertoning de doelgroep jouw advertentie wel altijd ziet. Ook is er geen exacte prijs te vermelden, ieder type advertentie kent zijn eigen tarief.