Duitsland

Hoewel Amazon Nederland nog in de kinderschoenen staat kunnen Nederlandse ondernemers hun goederen verkopen op de Duitse versie van Amazon. Amazon Duitsland beschikt over een Duitse site welke naar Nederlands vertaald kan worden. Ook kunnen veel van de producten op deze site getransporteerd worden naar Nederland. Verkopen op de Duitse site van Amazon kunnen dus kansen opleveren voor Nederlandse ondernemers.

Waarom Amazon Duitsland?

Hier is simpelweg een antwoord voor, namelijk Amazon Nederland kent tot nu toe enkel boeken en e-readers. Wil je als ondernemer een ander product verkopen op Amazon, dan ben je wel verplicht om de Duitse variant te gebruiken. Ook is de Duitse markt enorm, Amazon is hier namelijk marktleider en duidelijk het grootste platform.

Een andere reden om voor Amazon Duitsland te kiezen is omdat Duitsland beschikt over een logistiek centrum. Het is mogelijk om hier jouw producten heen te sturen, Amazon slaat deze dan op in haar magazijn en verstuurd deze wanneer een klant iets besteld. Hierna hoef jij als ondernemer alleen nog maar rekening te houden met de voorraad die besteld moet worden het optimaliseren van jouw productfeed (adverteren en organisch). Amazon vraagt hier natuurlijk wel commissie voor, daarom kun je er ook voor kiezen om de transport in eigen handen te houden.

Nederlandse consumenten benaderen

Steeds meer Nederlandse consumenten zijn zich op de hoogte van de mogelijkheid om producten te bestellen bij Amazon DE. Consumenten maken graag gebruik van Amazon door het enorme aanbod waarover het platform beschikt. Ook kun je gemakkelijk producten vergelijken en reviews lezen van deze producten, hierdoor is het platform erg transparant. De enorme naamsbekendheid zorgt ervoor dat het platform steeds dominanter wordt. Amazon werkt toe naar het idee om de consument bij al haar behoeften te voorzien van een oplossing (product). De Duitse versie van Amazon beschikt over de optie om de site te vertalen naar het Nederlands, door deze optie is het aantrekkelijk voor Nederlandse consumenten om gebruik te maken van Amazon.

Advies bij het betreden van Amazon DE

Verkopen op Amazon DE is voor veel ondernemers een redelijk nieuw concept. Ondernemers zien veelal wel de potentie van Amazon en willen daarom wel graag beginnen met het verkopen op het platform. Hoewel het concept van Amazon erg op dat van Bol.com lijkt werkt dit wel iets anders. Het is namelijk belangrijk om alles eerst uit te denken, zie het volgende stappenplan:

  1. Welke producten ga ik verkopen? Denk hierbij aan de marges en kosten van Amazon.
  2. Ga ik de producten zelf versturen of geef ik dit proces uit handen?
  3. Kan ik mijn productfeed optimaliseren (Amazon SEO)?
  4. Laten mijn marges het toe om te adverteren en hoe kan ik deze optimaliseren?
  5. Hoe ga ik een prominente plaats vergaren binnen de rankings van Amazon DE?

Ben je niet instaat om dit stappenplan volledig in te vullen of verkopen je producten op Amazon DE nog niet op de manier waarop je dit graag zou willen? Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. De specialisten van Amazon-marketing.nl beschikken over veel kennis om jouw campagnes te optimaliseren en zo meer verkopen te realiseren. Amazon kent een enorm groeipotentieel, door vroeg op deze trend in te spelen kun je op tijd een prominente plaats binnen Amazon vergaren.